fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

Cementgebonden gietvloeren

Cementgebonden gietvloeren van B·Art

Een cementgebonden gietvloer is een decoratieve designvloer op (micro)cementbasis met de natuurlijke en karakteristieke uitstraling van een betonvloer. Een cementgebonden gietvloer is echter van minimale dikte en kan daardoor gemakkelijk aangebracht worden over bestaande vloeren. Bovendien zijn cementgebonden vloeren vloeistofdicht, kras- en vlekbestendig en leverbaar in vele looks en kleuren!

Een cementgebonden gietvloer kan gebonden zijn met water of epoxyhars. Het type bindmiddel bepaalt naast de hardheid en krasbestendigheid ook de uitstraling van de vloer. Kiest u voor stoer en robuust of liever voor een industriële look; voor elke woonstijl en toepassing is een perfecte betonlook vloer te vinden! Ontdek het aanbod cementgebonden gietvloeren van B·Art!

Als we gietvloeren van anderen zien, valt op hoe vakkundig onze B·Art gietvloer is aangelegd.

Als we gietvloeren van anderen zien, valt op hoe vakkundig onze B·Art gietvloer is aangelegd.

Onze cementgebonden vloeren:

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art werken wij met een hecht team dagelijks met veel passie aan het realiseren van de mooiste gietvloeren. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten en elke vloer wordt met veel zorg aangebracht door onze eigen professionals.

Kom onze vloeren gerust zelf voelen en ervaren in onze inspirerende showroom! Onze adviseurs staan voor u klaar met een heerlijk kopje koffie én informeren u graag over onze producten.

Direct afspraak plannen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art werken wij met een hecht team dagelijks met veel passie aan het realiseren van de mooiste gietvloeren. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten en elke vloer wordt met veel zorg aangebracht door onze eigen professionals.

Kom onze vloeren gerust zelf voelen en ervaren in onze inspirerende showroom! Onze adviseurs staan voor u klaar met een heerlijk kopje koffie én informeren u graag over onze producten.

Direct afspraak plannen
B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Voordelen

Waarom een gietvloer van B•Art?

Kwaliteit en vakmanschap

Ruim 25 jaar ervaring in het aanbrengen van maatwerk gietvloeren van de hoogste kwaliteit.

Betrokken en flexibel

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiden u tijdens het gehele traject.

Inspirerende showroom

Prachtig ruime showroom waar u een helder en betrouwbaar adviesgesprek mag verwachten.

Woonbeton vloer - slaapkamer - stoel Woonbeton vloer - slaapkamer - stoel

Natuurlijke charme

Een cementgebonden gietvloer wordt opgebouwd uit diverse lagen die gezamenlijk het vloersysteem vormen. De cementgebonden laag wordt afhankelijk van de samenstelling en het bindmiddel al gietend of pleisterend aangebracht. Of een combinatie hiervan. Een vloer die pleisterend wordt aangebracht is dan ook officieel geen gietvloer te noemen, maar om het simpel te houden spreken wij bij al onze cementgebonden vloeren gewoon van gietvloeren.

Cementgebonden gietvloeren zijn er dus in diverse samenstellingen met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal een basis hebben van (micro)cement. Hierdoor hebben deze gietvloeren een natuurlijke betonlook uitstraling die karakter geeft aan elke ruimte. Daarnaast zijn ze gemakkelijk in onderhoud en vanwege de minimale laagdikte ook een ideale oplossing voor renovatieprojecten.

Gietvloer Helmond Gietvloer Helmond

Betonlook vloeren voor vele toepassingen

De cementgebonden gietvloer past in elk type woning, kantoor- en winkelpand en is geschikt voor vrijwel elke (binnen)ruimte. Met de keuze uit 3 natuurlijke looks vindt u altijd een cementgebonden gietvloer die perfect past bij uw project; van een industriële Concrete Art gietvloer met gevlinderd effect, tot robuust en stoer WOONbeton en een prachtig gewolkte BIO Concrete gietvloer, die niet alleen krasvast is maar bovendien ook de meest ‘groene’ keuze is!

 • nieuwbouw en renovatieprojecten
 • woningen
 • showrooms en winkels
 • kantoren
 • geschikt voor vloerverwarming
 • op vrijwel elke ondergrond mogelijk
 • niet geschikt voor ‘natte’ ruimtes. Hiervoor adviseren wij een pu gietvloer
 • niet toepasbaar op houten ondervloeren (muv WOONbeton)
 • alleen voor binnenruimtes
kleuradvies in de showroom - RAL kleur - NCS kleur - Sikkens kleur kleuradvies in de showroom - RAL kleur - NCS kleur - Sikkens kleur

Cementgebonden gietvloer kleuren

De vloer is de basis van uw interieur. Wanden kunt u gemakkelijk nog eens een andere kleur geven, maar uw vloer moet lang meegaan. Bij het kiezen van een kleur voor uw vloer zijn trends dan ook wat minder van belang. De kleur moet vooral bij u en uw persoonlijke smaak passen. Als die basis klopt, is uw interieur daar gemakkelijk op aan te sluiten.

En voor wie dacht dat een betonlook vloer altijd betongrijs van kleur is heeft het mis! In onze The Art of Color collection vindt u de meest prachtige gietvloer kleuren van dit seizoen. Ook in de grijstinten in onze collectie zijn vele nuances, saai hoeft het dus zeker niet te zijn! Wij helpen u graag met het selecteren van de juiste match.

Inspiratie

Inspiratie

Inspiratie

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Cement gietvloer; een vloer waarop geleefd mag worden

Het voordeel van een cement gietvloer ten opzichte van een betonvloer is dat deze veel minder kras- en vlekgevoelig is. Een gepolijste betonvloer kan niet worden voorzien van een coating omdat deze niet hecht aan een dergelijk glad oppervlak. De cementgebonden gietvloer wordt daarentegen altijd voorzien van een sterke en duurzame coating. Hierdoor blijft de vloer beschermd tegen krasjes, vocht en vlekken en is daardoor tevens zeer goed te reinigen.

Hoe krasvast de vloer precies is, is afhankelijk van het type cementgebonden vloer. De Concrete Art gietvloer is gebonden met water en is daarom wat poreuzer en krasgevoeliger. Onze WOONbeton vloer heeft een bindmiddel van epoxyhars. Hierdoor is de vloer dichter van structuur en flexibeler waardoor deze beter tegen een stootje kan. Bent u op zoek naar een echt krasvaste vloer? Dan biedt de BIO Concrete uitkomst! Deze vloer is gebonden met epoxyhars en is extra sterk.

Dat wil echter niet zeggen dat een cementgebonden gietvloer helemaal kras- en slijtvast is. Er kunnen wel degelijk krasjes en beschadigingen in de vloer ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen of steentjes en zand dat onder schoenen of stoelpoten zit. Maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn; vanwege het karakteristieke uiterlijk van deze vloeren vallen dit soort beschadigingen toch wat minder op. Sterker nog: de vloer wordt eigenlijk alleen maar mooier naarmate er meer op wordt geleefd!

Is een cementgebonden gietvloer wat u zoekt? Maak gerust een afspraak om de vloer in onze showroom te komen bewonderen! Voor vragen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van betrouwbare informatie en persoonlijk advies.

Jennifer Jennifer

Meer weten?


Bezoek onze showroom

Afspraak maken
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen

Voordelen cementgebonden gietvloer

Voordelen cementgebonden gietvloer

 • natuurlijke uitstraling
 • verkrijgbaar in 3 looks en veel kleuropties
 • kleurvast en duurzaam
 • volledig naadloos
 • onderhoudsvriendelijk
 • geschikt voor vrijwel elke ondergrond
 • geschikt voor vloerverwarming
 • vloeistofdicht
 • minimale laagdikte, dus ideaal voor renovaties
 • krasvaste en ‘groene’ optie!
gietvloer prijs offerte gietvloer prijs offerte

Cementgebonden gietvloer prijs

De meterprijs voor het leveren en aanbrengen van de cementgebonden gietvloer gaat volgens een staffel, waarbij onze reisafstand en de totale oppervlakte de prijs per m2 bepalen. Hierbij geldt; hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs van de gietvloer per m2. De totale kosten voor een cementgebonden gietvloer zijn van meerdere factoren afhankelijk. Eerst bekijken we op welke ondergrond de gietvloer moet worden aangebracht. Indien deze een voorbehandeling nodig heeft zijn er mogelijk meerkosten die de totaalprijs beïnvloeden. Ook specifieke details of wensen kunnen invloed hebben op de totale kosten. Wij bespreken dit graag met u tijdens een bezoek aan onze showroom en stellen indien gewenst een maatwerk offerte voor u op.

TIP! Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kan het lonen om de interesse in een gietvloer te peilen bij uw nieuwe buren. Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een aantrekkelijke burenkorting.

Wilt u alvast een indicatie van de prijs voor uw cementgebonden gietvloer ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een richtprijsofferte op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Vraag uw richtprijs aan

Hoe wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht?

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit meerdere lagen die we samen het gietvloersysteem noemen. De afzonderlijke lagen dienen telkens goed te drogen alvorens de volgende laag kan worden aangebracht. Hierdoor neemt het aanbrengen van een gietvloer gemiddeld 4-5 werkdagen in beslag (zonder voorbehandeling). 48 uur na de werkzaamheden is de vloer weer beloopbaar.

Bij B-Art kunt u rekenen op een kwaliteitsproduct dat met veel zorg en aandacht wordt aangebracht. Wij streven altijd naar een perfecte oplevering. Maar dat kunnen we niet alleen. De omstandigheden moeten ook zo ideaal mogelijk zijn. Allereerst moet de ondergrond geschikt en volledig droog zijn voor het aanbrengen van een gietvloer. Daarnaast moet de ruimte wind- en waterdicht zijn en moet er verlichting aanwezig zijn.

Wij nemen vooraf altijd goed met u door wat in uw situatie van belang is. U ontvangt van ons bij opdracht ook documentatie met belangrijke informatie over de planning en tips en tricks om u zo goed mogelijk voor te bereiden. Enkele weken voor uitvoering komen wij op locatie voor een inspectie en sturen wij u ook nog een handige checklist toe zodat u niets kunt vergeten en wij de perfecte vloer kunnen maken!

Welke ondergrond voor een cementgebonden vloer?

Een cementgebonden gietvloer kan op vele ondergronden worden toegepast; van beton, zandcement- en anhydriet dekvloeren tot zelfs tegelvloeren, natuursteen en soms zelfs houten vloeren. En dat vaak zonder te slopen! In sommige gevallen is wel een voorbehandeling aan de ondergrond nodig. Wij zullen u hier vooraf altijd tijdig over informeren en een maatwerk offerte opstellen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een cementgebonden gietvloer kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming. Zowel bij nieuwe als bestaande dekvloeren waar vloerverwarming wordt ingefreesd, alsmede tegelvloeren die vloerverwarming bevatten. Vanwege de geringe laagdikte van 3-6 mm van de gietvloer behoudt u voldoende rendement van uw bestaande verwarming.

Onderhoud Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is eenvoudig schoon te maken. Het voorkomen van krasvorming is wel een puntje van aandacht. Met eenvoudige middelen kunt u er zelf voor zorgen dat de kans op krasjes geminimaliseerd wordt. Wij adviseren hierin het volgende:

 • Ruime schoonloopmat bij de entree van uw woning;
 • De vloer dagelijks met een olievrije swiffer afdoen;

 • Voorzie uw meubels van de juiste bescherming;
 • Controleer de meubelbescherming op vuil en slijtage;

 • Gebruik geen producten met zeephoudende middelen.
Alles over onderhoud

Onderhoud Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is eenvoudig schoon te maken. Het voorkomen van krasvorming is wel een puntje van aandacht. Met eenvoudige middelen kunt u er zelf voor zorgen dat de kans op krasjes geminimaliseerd wordt. Wij adviseren hierin het volgende:

 • Ruime schoonloopmat bij de entree van uw woning;
 • De vloer dagelijks met een olievrije swiffer afdoen;

 • Voorzie uw meubels van de juiste bescherming;
 • Controleer de meubelbescherming op vuil en slijtage;

 • Gebruik geen producten met zeephoudende middelen.
Alles over onderhoud
B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Onze specialisten staan voor u klaar

Een vloer kies je niet zomaar, dat begrijpen wij als geen ander. U zoekt een vloer die mooi en praktisch is, maar die ook aansluit bij uw wensen en woonstijl. En dat is voor iedereen uniek. In het assortiment van B·Art is altijd een vloer te vinden die perfect bij u en uw situatie past.

Benieuwd? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij staan voor u klaar met persoonlijk en deskundig advies en laten u graag onze vloeren zien, voelen én ervaren in onze inspirerende showroom!

Afspraak maken

Onze specialisten staan voor u klaar

Een vloer kies je niet zomaar, dat begrijpen wij als geen ander. U zoekt een vloer die mooi en praktisch is, maar die ook aansluit bij uw wensen en woonstijl. En dat is voor iedereen uniek. In het assortiment van B·Art is altijd een vloer te vinden die perfect bij u en uw situatie past.

Benieuwd? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij staan voor u klaar met persoonlijk en deskundig advies en laten u graag onze vloeren zien, voelen én ervaren in onze inspirerende showroom!

Afspraak maken
B-art Gietvloerboutique

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Om een goed beeld te geven van al onze producten en alle mogelijkheden, ontvangen wij onze klanten graag in onze showroom. Hier bespreken we uw situatie, uw stijl en kunt u stalen meenemen van materialen waar de gietvloer mee moet matchen.

Lees verder

Wanneer u zelf handig bent is het begrijpelijk dat u zoveel mogelijk zelf wilt doen. Het is echter zeer raadzaam om hier toch een professional voor in te schakelen.

Lees verder

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Wij geven u graag tips om krassen in uw gietvloer zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder

Een coatingvloer is een dunnere laag die wordt gerold in plaats van wordt gegoten zoals bij een gietvloer. Hierdoor kan het sneller worden aangebracht en is het voordeliger dan een gietvloer.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?