fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

Gietvloer en ondervloer

Een gietvloer kan nagenoeg over elke ondervloer of ondergrond worden aangebracht. U hoeft uw bestaande vloer vaak niet eens te verwijderen. Omdat een gietvloer hechtend op de ondergrond wordt gegoten en ondergrondvolgend is, is het wel van belang dat de ondervloer de juiste voorbehandeling krijgt.

Welke ondervloer is geschikt voor een gietvloer ?

  • (zand) cementdekvloeren
  • calciumsulfaat (anhydriet) vloeren
  • (behandelde) betonvloeren
  • tegelvloeren
  • marmer en natuursteen
  • houten ondervloeren (alleen pu en woonbeton)
  • grindvloeren
  • bestaande gietvloeren

Onze gerenoveerde badkamer ziet er door de gietvloer als nieuw uit!

Onze gerenoveerde badkamer ziet er door de gietvloer als nieuw uit!

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een gepassioneerd en hecht team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren!

Bent u alvast benieuwd naar de kosten van uw droomvloer? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Prijsindicatie opvragen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een gepassioneerd en hecht team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren!

Bent u alvast benieuwd naar de kosten van uw droomvloer? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Prijsindicatie opvragen
B-art Gietvloerboutique
Voordelen

Waarom een gietvloer van B•Art?

Kwaliteit en vakmanschap

Ruim 25 jaar ervaring in het aanbrengen van maatwerk gietvloeren van de hoogste kwaliteit.

Betrokken en flexibel

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiden u tijdens het gehele traject.

Inspirerende showroom

Prachtig ruime showroom waar u een helder en betrouwbaar adviesgesprek mag verwachten.

Totale gietvloer prijs PU Totale gietvloer prijs PU

Gietvloer over cementdekvloer

De ondergrond die we verreweg het meest tegenkomen is de cementdekvloer. Een cementdekvloer dient te zijn aangebracht volgens goed vakmanschap en de laatste hiervoor gestelde NEN normen. Deze moet egaal, vormvast, schoon en vet-/siliconenvrij zijn en moet voldoende drukvastheid hebben. In dat geval kan een gietvloer zonder extra voorbehandelingen op de dekvloer worden aangebracht. De dekvloer dient daarnaast volledig droog te zijn. Voor nieuwe dekvloeren hanteren wij een minimale droogtijd van 1 week per cm + 2 extra weken. Tijdens een voorinspectie meten wij het vochtgehalte indicatief. Wanneer wij deze nog te nat bevinden brengen wij (nog) geen gietvloer aan.

Bij aanwezigheid van vloerverwarming is een extra draadnet/wapening aan te bevelen. Ook kunnen plastificeerders worden toegepast voor een extra stevige dekvloer. Plastificeerders kunnen tevens de droogtijd van uw dekvloer verkorten. Wij adviseren echter met klem om géén vezels en géén andere droogtijdversnellers te gebruiken.

gietvloer reiniging - schrobmachine gietvloer reiniging - schrobmachine

Een nieuw aangebrachte dekvloer (met vloerverwarming) geeft altijd extra risico op krimpscheuren in uw dekvloer. Ook op plaatsen waar nieuw is aangebouwd kan wilde scheurvorming optreden. Deze kunnen zichtbaar worden in uw gietvloer in de vorm van aders of haarscheurtjes. In sommige gevallen is het daarom nodig of raadzaam om de dekvloer te voorzien van dilataties en/of zaagsneden. De aannemer of dekvloerenspecialist is hiervoor verantwoordelijk.

B·Art biedt ook de mogelijkheid om uw nieuwe dekvloer vooraf te voorzien van een gipsgebonden tussenlaag om risico’s op zichtbaarheid van aders of scheuren in de gietvloer zoveel mogelijk te beperken. Wij vertellen u hier graag meer over tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Gietvloer op anhydriet / calciumsulfaat vloer

Een anhydrietvloer is een calciumsulfaat dekvloer. Het grote voordeel van een anhydriet dekvloer voor een gietvloer is dat deze minder krimpgevoelig is, waardoor er meestal geen zichtbare gevolgen zijn voor uw gietvloer. Een nieuwe anhydrietvloer heeft anderzijds wel een veel langere droogtijd nodig dan een cementdekvloer, waardoor een dergelijke ondervloer voor renovatieprojecten vaak niet wenselijk is. Omdat een anhydrietvloer een slikhuidje bevat, wordt deze vloer altijd eerst door ons opengeschuurd zodat het restvocht eruit kan (meerkosten). Zodra de vloer voldoende droog is, kan de gietvloer direct worden aangebracht.

Gietvloer op betonvloer

Wij kunnen uw gietvloer ook over een betonvloer plaatsen. Ook wanneer deze is afgevlinderd. De betonvloer wordt altijd eerst opgeruwd middels schuren of stralen. Het opruwen zorgt ervoor dat de gietvloer zich kan hechten aan het oppervlak. Aan deze voorbehandeling zijn kosten verbonden. Wij informeren u graag tijdens een bezoek aan onze showroom.

pu gietvloer Rosmalen pu gietvloer Rosmalen

Gietvloer over tegels

Het plaatsen van een gietvloer over een bestaande tegelvloer is ook mogelijk. U hoeft uw vloer dus niet eerst te verwijderen! Uw tegelvloer wordt eerst opgeruwd, zodat de nieuwe vloer goed kan hechten. Vervolgens wordt de vloer voorzien van een egalinelaag om de voegen weg te werken. Daarna kan de gietvloer worden geplaatst. Heeft u vloerverwarming? Ook dat is geen enkel probleem. Vanwege de minimale laagdikte van een gietvloer heeft u na plaatsing van de vloer over uw tegels geen vermindering van rendement.

Marmer, natuursteen en leisteen

Voor marmer en natuursteen geldt hetzelfde als voor tegelvloeren. De ondergrond wordt opgeruwd en eerst voorzien van een egaline tussenlaag alvorens de gietvloer wordt aangebracht.

Leisteen kan echter een uitzondering zijn. Omdat leisteen bestaat uit diverse lagen kunnen delen losraken of gaan schilferen. Het gevolg kan zijn dat er geen goede hechting is voor een gietvloer. Wij komen uw vloer graag bekijken om te beoordelen of een gietvloer mogelijk is.

Gietvloer op een houten ondervloer

Een gietvloer is zelfs mogelijk over een houten ondervloer! Ideaal dus als u een woning renoveert en het niet mogelijk of wenselijk is om de houten vloer te vervangen. Bij dit type ondervloer kiest u het best een pu gietvloer. Deze is extra flexibel en daardoor perfect geschikt voor dit type ondergrond.

Op houten ondergronden dienen – voordat een gietvloer kan worden aangebracht – fermacell of OSB vloerplaten van 20 mm aangebracht te worden; verlijmd en om de 15 cm geschroefd. Let op: deze platen moeten minimaal vier weken voor plaatsing van de (giet)vloer in de woning geacclimatiseerd zijn. Wij zullen vervolgens de naden dichtzetten en de vloer voorbehandelen om een vlakke ondergrond te verkrijgen voor het aanbrengen van de gietvloer. Aan deze voorbehandeling zijn meerkosten verbonden.

Gietvloer op grindvloer

Ook over uw grindvloer is een gietvloer zeker mogelijk. Omdat een grindvloer een open structuur heeft, zullen wij de grindvloer eerst dichtzetten en egaliseren om een mooie vlakke ondergrond te krijgen voor uw gietvloer. Aan deze voorbehandeling zijn meerkosten verbonden. Daarna kan de gietvloer worden aangebracht.

Schuren_gietvloer Schuren_gietvloer

Gietvloer op gietvloer | Renovatie

Heeft u al een gietvloer, maar wilt u deze renoveren? Of wilt u een ander type gietvloer over uw bestaande gietvloer? Een cementgebonden gietvloer of een woonbeton vloer zijn een zeer geschikte ondervloer voor elke andere (giet)vloer. Het toepassen van een pu gietvloer over deze vloeren is dus ook mogelijk. Andersom is dat lastiger. Omdat een pu gietvloer flexibel is, is het niet mogelijk om hier een hardere (niet flexibele) vloer over aan te brengen. Wel kunt u uw pu vloer renoveren middels een Renew Art behandeling. Uw pu vloer wordt dan geschuurd en voorzien van een nieuwe coating of er kan een compleet nieuwe gietlaag worden aangebracht.

Vocht in de ondervloer

Voordat een gietvloer kan worden aangebracht dient de ondervloer volledig droog te zijn én te blijven! Indien er vocht in de ondervloer aanwezig is kunnen er mogelijk vochtblazen in uw gietvloer ontstaan. Om dit te voorkomen houden wij ons aan de minimale droogtijd (bij nieuwe dekvloeren) en meten wij indicatief het vochtpercentage. Maar het is ook belangrijk dat u zelf onderzoekt of uw ondervloer geïsoleerd is, voorzien is van folie en/of uw kruipruimte droog is. Daarnaast dient u ons op de hoogte te stellen van lekkages, bij binnen regenen of wanneer er geknoeid is op de kale ondervloer. Zo voorkomen we samen problemen met uw gietvloer.

Lees meer over vocht in de ondervloer

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Vrijblijvend advies over uw ondervloer

Een gietvloer is dus mogelijk over vele diverse ondergronden. Daarmee is het een geschikte toepassing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Vaak zonder sloopwerk waardoor u tijd bespaart en niet landurig in een bouwplaats zit. In sommige situatie is wel een voorbehandeling nodig waaraan extra kosten verbonden zijn.

Tijdens een adviesgesprek in onze showroom nemen wij uw situatie met u door, bespreken we welke werkzaamheden nodig zijn en stellen we een maatwerk offerte op. Zo weet u precies waar u aan toe bent, zonder verrassingen achteraf. Heeft u een uitdagende situatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag van betrouwbare informatie en geven u vrijblijvend advies.

B·Art Gietvloerboutique BV
Jennifer Jennifer

Meer weten?


Bezoek onze showroom

Afspraak maken
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Jazeker! Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1-6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt.

Lees verder

Wanneer u zelf handig bent is het begrijpelijk dat u zoveel mogelijk zelf wilt doen. Het is echter zeer raadzaam om hier toch een professional voor in te schakelen.

Lees verder

Wij komen ca 1 a 2 weken voorafgaand aan de werkzaamheden op locatie voor een voorinspectie en een vochtmeting. Alleen in uitzonderlijke situaties komen al eerder op locatie kijken.

Lees verder

Nee hoor, niet meer dan bij elke andere vloer! Elke vloer krijgt na verloop van tijd gebruikerssporen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen geven wij u graag tips.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?