fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

Gietvloer garage

Een gietvloer in de garage

Een gietvloer in de garage is praktisch, sterk en is bestand tegen weekmakers zoals rubber. Garagevloeren worden vaak opgeleverd met een onbehandelde beton- of cementdekvloer. Deze ‘kale’ ondervloeren zijn vanwege de poreuze structuur erg kwetsbaar, blijven stof afgeven en zijn bovendien niet vloeistofdicht. Daarnaast wordt een garagevloer in het algemeen zwaar belast door voertuigen, machines, gereedschappen en installaties en tasten vloeistoffen en chemicaliën de vloer aan.

Het is dus erg belangrijk dat uw garage- of werkvloer bestand is tegen al deze facetten. Om die reden is het verstandig om te kiezen voor een industriële, sterke vloer van epoxy. U heeft dan de keuze tussen de epoxy gietvloer en een epoxy coating.

Super mooi eindresultaat en vanaf begin tot het einde uitstekend geïnformeerd

Super mooi eindresultaat en vanaf begin tot het einde uitstekend geïnformeerd

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een gepassioneerd en hecht team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren!

Bent u alvast benieuwd naar de kosten van uw droomvloer? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Prijsindicatie opvragen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een gepassioneerd en hecht team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren!

Bent u alvast benieuwd naar de kosten van uw droomvloer? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Prijsindicatie opvragen
B-art Gietvloerboutique
Voordelen

Waarom een gietvloer van B•Art?

Kwaliteit en vakmanschap

Ruim 25 jaar ervaring in het aanbrengen van maatwerk gietvloeren van de hoogste kwaliteit.

Betrokken en flexibel

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiden u tijdens het gehele traject.

Inspirerende showroom

Prachtig ruime showroom waar u een helder en betrouwbaar adviesgesprek mag verwachten.

woonbeton-betoncire-garagewoning van Sonsbeek Park Arnhem-betonlook woonbeton-betoncire-garagewoning van Sonsbeek Park Arnhem-betonlook

Coatingvloer of gietvloer in de garage

Epoxy is een kunststof polymeer dat uit aardolie gehaald wordt. De epoxy gietvloer valt onder de kunsthars gietvloeren.

Een epoxy gietvloer wordt met een laagdikte van 2-3 mm aangebracht op de garagevloer en vult daarmee oneffenheden in de ondervloer op. U kunt hierbij uitgaan van een strakke egale garagevloer zonder oneffenheden. Door de dichte en gladde structuur in de toplaag worden vuil en stof niet opgenomen en is de vloer 100% vloeistofdicht. Een epoxy gietvloer is verkrijgbaar in vele unikleuren, maar kan desgewenst ook in een betonlook (2-kleuren mix) worden uitgevoerd. Een epoxy gietvloer is sterk, duurzaam, kan zware belasting aan en is zeer onderhoudsarm.

Een epoxy coating wordt direct op de beton- of dekvloer aangebracht met een roller en heeft een zeer dunne laagdikte van enkele micrometers. Hierdoor worden oneffenheden in de ondervloer niet opgevuld, wat voor een iets ruwere en minder strakke uitstraling zorgt. De coating zorgt er wel voor dat de vloer stofvrij is, makkelijker te reinigen is en uw vloer bestand is tegen o.a. chemicaliën. Een epoxy coating is verkrijgbaar in diverse unikleuren (RAL kleuren) en kan desgewenst ook worden uitgevoerd met flakes.

Coating vloer coatingvloer Coating vloer coatingvloer

Garagevloer met flakes

Aan een coatingvloer of gietvloer kunnen desgewenst flakes worden toegevoegd. Flakes zijn gekleurde snippers die handmatig worden ingestrooid en bij particulieren met name veel worden toegepast in garages. De flakes zorgen niet alleen voor een leuk gemêleerd effect, maar het zorgt er ook voor dat eventueel vuil en beschadigingen die op den duur kunnen ontstaan minder zullen opvallen. De flakes zijn bij B·Art Gietvloerboutique standaard in zwart en wit te verkrijgen. De kleur van de ondergrond kiest u zelf uit onze collectie of uit 1 van de geselecteerde Ral kleuren.

Wilt u een specifieke kleur flake in uw vloer, laat het ons gerust weten. Wij denken graag met u mee en bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Epoxy coatingvloer Coating vloer Epoxy coatingvloer Coating vloer

Gietvloer garage particulier

Epoxy vloeren worden vanwege hun sterke eigenschappen veel toegepast in de industrie. Maar ook voor particulieren is een epoxy coating of epoxy gietvloer een steeds vaker gekozen optie voor de garage. Uw garagevloer blijft hierdoor beschermd tegen vloeistoffen, chemicaliën en weekwakers zoals rubber. En uw vloer kan zware machines dragen. Daarnaast zijn deze garagevloeren goed schoon te maken. Dit in tegenstelling tot een afwerking met een verflaag die bovendien ook snel afbladdert van de vloer.

Maar ook voor klusruimtes, sport- en fitnessruimtes of een soutterain is een epoxy vloer zeer geschikt! Zeker wanneer u kiest voor een coatingvloer kan dat veel geld besparen ten opzichte van een gietvloer!

Inspiratie

Inspiratie

Inspiratie

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Aanbrengen garagevloer

Een coating of gietvloer kan direct over de beton- of dekvloer worden aangebracht. Deze dient dan echter wel egaal te zijn. Mocht de vloer te onvlak zijn, kan het zijn dat er eerst een egalisatie nodig is voordat de garagevloer kan worden aangebracht. Ook is het mogelijk om een gietvloer aan te brengen over uw oude tegelvloer heen. Ook hier dient de vloer dan eerst te worden geëgaliseerd om de ondergrond vlak te maken. Het egaliseren van de ondergrond neemt een extra werkdag in beslag en vindt vaak plaats een week voordat de gietvloer wordt aangebracht.

Kiest u voor een coatingvloer in de garage duurt het aanbrengen van de vloer zo’n 2-3 werkdagen, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het aanbrengen van een gietvloer duurt wat langer; gemidddeld 4-5 dagen. Dat komt omdat een epoxy vloer bestaat uit meerdere lagen die telkens tussentijds moeten drogen. Wanneer wij ook in andere ruimtes een gietvloer bij u aanbrengen, brengen wij de garagevloer uiteraard in dezelfde week aan zodat u hier verder geen hinder van heeft.

Wat kost een gietvloer in de garage?

Het spreekt voor zich dat een epoxy coatingvloer voordeliger is dan een epoxy gietvloer vanwege de dikte van de vloer. Maar de kosten voor een garagevloer van epoxy zijn afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste speelt de staat van de ondervloer hierbij een rol; indien egaliseren vooraf nodig is, betaal je hiervoor uiteraard een meerprijs. Ook is de keuze voor een unikleur voordeliger dan een 2-kleuren mix of het toevoegen van bijvoorbeeld flakes. Maar uiteindelijk is een gietvloer in de garage nooit een dure keuze. Er bestaat eigenlijk geen enkel voordeliger alternatief dat aan alle benodigde eigenschappen voldoet en bovendien gaat uw garagevloer zeker tientallen jaren mee!

Tip! Een coatingvloer of epoxy gietvloer in uw garage is voordeliger wanneer u dit gelijktijdig laat aanbrengen met een gietvloer in uw woning. Bedenk daarom altijd vooraf wat u met uw garagevloer wilt doen.

Wilt u weten wat een gietvloer in de garage in uw situatie kost? Neem gerust contact met ons op of plan direct een bezoek aan onze showroom.

Jennifer Jennifer

Persoonlijk advies?


Boek een afspraak in onze showroom

Afspraak maken
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen

De voordelen van een coating of gietvloer in uw garage

De voordelen van een coating of gietvloer in uw garage

  • stofvrij
  • onderhoudsarm
  • vloeistofdicht
  • chemisch- en weekmaakbestendig
  • hoge belastbaarheid
  • naadloos
  • duurzaam
  • makkelijk te reinigen
  • verkrijgbaar in vele kleuren en/of met flakes
Gietvloer zelf aanbrengen of laten aanbrengen Gietvloer zelf aanbrengen of laten aanbrengen

Gietvloer garage zelf doen?

Wanneer u zelf handig bent is het begrijpelijk dat u overweegt om zelf een gietvloer in de garage aan te brengen. Wij adviseren echter om hier toch een professional voor in te schakelen. Deze beschikt niet alleen over de beste materialen, maar ook jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap mogen niet worden onderschat. U wilt immers niet dat uw vloer lekkages krijgt, osmose ontstaat, de vloer niet hecht of niet strak wordt aangebracht. Uw vakman weet precies waar hij op moet letten en staat garant voor kwaliteit in de oplevering. B·Art is aangesloten bij de NOA. Zo bent u verzekerd van heldere afspraken, vakwerk én NOA-Afbouwgarantie.

Kan een epoxy vloer ook in andere ruimtes worden toegepast?

Er bestaan diverse verschillen in samenstelling en dus ook eigenschappen van epoxy harsen. Zo bestaan er epoxy harsen die flexibel, uv-stabiel én glashelder zijn. Deze duurdere kwaliteit wordt voornamelijk gebruikt voor het realiseren van designvloeren of -wanden, welke kunnen worden toegepast in woonruimtes. Deze kwaliteit is dan weer niet geschikt en bovendien erg kostbaar voor een garagevloer.

Voor garagevloeren wordt daarom een andere kwaliteit epoxyhars gebruikt. Het is prijstechnisch zeer interessant en is door zijn eigenschappen uitermate geschikt voor deze toepassing. Deze epoxyvloer is echter niet aan te bevelen in woonruimtes. Dat komt omdat deze soort niet uv-stabiel is en bovendien harder is waardoor het gevoeliger is voor werking vanuit de ondergrond. Bovendien is een epoxy vloer altijd glanzend, wat meestal niet gewenst is in woonruimtes.

Wilt u een strakke vloer in uw woning, dan adviseren wij u om voor een polyurethaan gietvloer te kiezen. Deze is meer flexibel, 100% uv bestendig, niet glanzend en voelt bovendien comfortabeler aan aan uw voeten. U kunt dit combineren met een epoxy coating of gietvloer in uw garage.

Bekijk andere toepassingen:

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art werken wij met een hecht team dagelijks met veel passie aan het realiseren van de mooiste gietvloeren. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten en elke vloer wordt met veel zorg aangebracht door onze eigen professionals.

Kom onze vloeren gerust zelf voelen en ervaren in onze inspirerende showroom! Onze adviseurs staan voor u klaar met een heerlijk kopje koffie én informeren u graag over onze producten.

Direct afspraak plannen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art werken wij met een hecht team dagelijks met veel passie aan het realiseren van de mooiste gietvloeren. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten en elke vloer wordt met veel zorg aangebracht door onze eigen professionals.

Kom onze vloeren gerust zelf voelen en ervaren in onze inspirerende showroom! Onze adviseurs staan voor u klaar met een heerlijk kopje koffie én informeren u graag over onze producten.

Direct afspraak plannen
B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een coatingvloer is een dunnere laag die wordt gerold in plaats van wordt gegoten zoals bij een gietvloer. Hierdoor kan het sneller worden aangebracht en is het voordeliger dan een gietvloer.

Lees verder

Wilt u weten wat een gietvloer kost? Vul dan eenvoudig ons offerteformulier in. U ontvangt direct en vrijblijvend een richtprijsofferte. Bij het bepalen van de totale kosten van een gietvloer wordt rekening gehouden met diverse factoren. Voor een compleet beeld van de kosten ontvangen wij u graag in de showroom voor een detailgesprek.

Lees verder

Een gietvloer kan nagenoeg over elke ondergrond worden aangebracht. In enkele gevallen kan een voorbehandeling nodig zijn.

Lees verder

Niet alle producten zijn geschikt voor het reinigen van uw gietvloer. Wij geven u graag tips over de juiste reinigingsproducten. Deze producten zijn ook te bestellen in onze webshop.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?