fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

Kosten gietvloer

gietvloer kosten gietvloer kosten

De kosten van een gietvloer

Bij het overwegen van een gietvloer is een van de eerste vragen vaak: Wat zijn de kosten? Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van het type materiaal dat u kiest voor uw gietvloer. Verschillende materialen, zoals polyurethaan (PU), epoxy en cementgebonden gietvloeren, bieden elk unieke eigenschappen en brengen daarom ook unieke kosten met zich mee.

pu gietvloer kosten pu gietvloer kosten

Polyurethaan (PU) gietvloer

Polyurethaan (PU) gietvloeren staan bekend om hun elasticiteit en comfort. Deze vloeren zijn flexibel en kunnen kleine bewegingen in de ondergrond opvangen. Daarnaast voelen ze zacht en warm aan, wat bijdraagt aan het comfortniveau. De kosten van PU gietvloeren ligt doorgaans in het hogere segment, maar de elasticiteit en het comfort maken het een aantrekkelijke keuze voor wie bereid is te investeren in duurzaamheid en comfort.

epoxy gietvloer kosten gietvloer prijs voor bedrijven epoxy gietvloer kosten gietvloer prijs voor bedrijven

Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren zijn bekend om hun hardheid en duurzaamheid. Ze zijn zeer slijtvast en bestand tegen chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik in bijvoorbeeld industriële omgevingen. Epoxy gietvloeren hebben vaak iets lagere kosten in vergelijking met PU gietvloeren. Hierdoor maken ze een aantrekkelijke optie voor wie zoekt naar duurzaamheid tegen meer betaalbare kosten.

cementgebonden gietvloer kosten cementgebonden gietvloer kosten

Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren bieden een robuuste uitstraling en hebben vaak een meer industriële look. Deze vloeren zijn solide en kunnen goed tegen een stootje. De kosten van cementgebonden gietvloeren ligt over het algemeen in het midden van het spectrum. Ze vormen een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een stoere uitstraling met een iets vriendelijker kostenkaartje.

De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen. Bij het bepalen van de totale gietvloer kosten wordt rekening gehouden met diverse factoren;

 • ondergrond
 • locatie
 • oppervlakte
 • type gietvloer
 • details/afwerking
 • individuele wensen

Tijdens een bezoek aan onze showroom nemen wij graag alle details met u door om een vloer samen te stellen die geheel aansluit bij uw wensen en uw situatie. Na afloop ontvangt u vrijblijvend een maatwerk offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zonder verrassingen achteraf.

Na de eerste kennismaking was er meteen het vertrouwen dat we met vakmensen van doen hebben.

Na de eerste kennismaking was er meteen het vertrouwen dat we met vakmensen van doen hebben.

Prijsindicatie

Prijsindicatie

Prijsindicatie

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Wat kost een gietvloer?

Direct weten wat een gietvloer kost? Vul dan onderstaand offerte formulier in. U ontvangt direct en vrijblijvend een prijsindicatie in uw mailbox.

Uw gegevens
Vul de postcode van het projectadres in
Kies uw vloer
Min. 20m2 en max. 200m2. Heeft u meer m2, bel ons gerust.
Jennifer Jennifer

Offerte op maat?


Plan direct een adviesgesprek in onze showroom

Afspraak maken
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen
B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een hecht en gepassioneerd team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dit is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren.

Heeft u vragen over onze producten of diensten of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Contact opnemen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een hecht en gepassioneerd team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dit is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren.

Heeft u vragen over onze producten of diensten of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Contact opnemen
B-art Gietvloerboutique
Voordelen

Waarom een gietvloer van B•Art?

Kwaliteit en vakmanschap

Ruim 25 jaar ervaring in het aanbrengen van maatwerk gietvloeren van de hoogste kwaliteit.

Betrokken en flexibel

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiden u tijdens het gehele traject.

Inspirerende showroom

Prachtig ruime showroom waar u een helder en betrouwbaar adviesgesprek mag verwachten.

Kosten gietvloer per m2 Kosten gietvloer per m2

Kosten gietvloer per m2

Op de vraag; “Wat kost een gietvloer per m2?” is niet een eenduidig antwoord te geven. B·Art Gietvloerboutique levert van alle type vloeren altijd de beste kwaliteit. Toch zijn er prijsverschillen tussen de diverse vloeren in ons aanbod. Zo is een WOONbeton vloer bijvoorbeeld wat duurder dan een gietvloer van polyurethaan.

Per type vloer werken wij met staffelprijzen. Hierbij zijn de locatie en de oppervlakte bepalend voor de gietvloer kosten per m2. De locatie bepaalt de reisafstand; reiskosten en -tijd zijn dus al inbegrepen in onze meterprijs. Voor de oppervlakte geldt in de regel; hoe meer meters, hoe lager de prijs per m2 wordt. Het kan dus voordelig zijn om te overwegen meerdere ruimtes in één keer te laten voorzien van een gietvloer.

Wilt u weten wat het leveren en aanbrengen van een gietvloer kost per m2? Vul dan bovenstaand offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele minuten een richtrprijsofferte in uw mailbox.

Gietvloer kosten | meerkosten Gietvloer kosten | meerkosten

Gietvloer kosten | meerkosten

Naast de gietvloer kosten per m2 kunnen ondergrond, afwerking en individuele wensen de totale gietvloer kosten beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale aflak, toepassing van anti-slip, kitwerk etc. Echter heeft het overgrote deel van de meerkosten vaak te maken met het soort of de staat van de ondergrond.

Een gietvloer kan op nagenoeg elke ondergrond worden aangebracht. In sommige gevallen kan echter een voorbehandeling nodig zijn, zoals het egaliseren of extra schuren van de ondergrond. Of wellicht wilt u nog vloerverwarming laten aanbrengen in uw bestaande vloer. Deze extra werkzaamheden kunnen van invloed zijn op de totale gietvloer kosten. Deze kosten worden niet meegenomen bij het aanvragen van een richtprijs. Hiervoor nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze showroom, zodat wij een maatwerk offerte voor u kunnen opstellen.

Totale kosten gietvloer

Door het offerteformulier in te vullen krijgt u een goede indicatie van de gietvloer kosten per m2 voor uw project. Voor het totale kostenplaatje hebben we echter meer gegevens en details nodig. Wij nodigen u van harte uit om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom. Wij stellen na afloop graag een uitgebreide offerte voor u zodat u precies weet wat u kunt verwachten, zonder verrassingen achteraf.

gietvloer prijs offerte gietvloer prijs offerte

Gietvloer kosten vergelijken

Wanneer u op het punt staat om een gietvloer te kopen en prijzen gaat vergelijken, zal het u niet ontgaan dat de prijzen voor een gietvloer van diverse aanbieders uiteen lopen. Hoe komt dat? En waar moet u dan precies op letten? Om te beginnen zult u zeker moeten weten dat u appels met appels vergelijkt. Er zitten vele kwaliteitsverschillen in samenstelling, flexibiliteit, UV-bestendigheid, krasbestendigheid en afwerking van diverse producten en diverse aanbieders. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteitsproducten van betrouwbare leveranciers. Letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het product is dus erg belangrijk. Maar vergeet ook zeker niet het belang van de vakkundigheid van applicateurs. Een gietvloer is immers altijd handwerk! Uw B·Art gietvloer wordt altijd aangebracht door onze eigen professionals; met liefde voor het vak en oog voor perfectie!

Benieuwd? Maak gerust een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

Adviesgesprek bij B-Art Gietvloerboutique - ruimte showroom gietvloeren - uitgebreid adviesgesprek Adviesgesprek bij B-Art Gietvloerboutique - ruimte showroom gietvloeren - uitgebreid adviesgesprek

Welk bedrag wilt u aan een gietvloer besteden?

Uw persoonlijke budget is uiteindelijk bepalend voor de kosten van uw gietvloer. Het kan zijn dat u al een budget heeft vastgesteld en precies weet hoeveel u wilt besteden aan de gietvloer. Tijdens het aanvragen van een offerte kunt u aangeven welk budget u in gedachten heeft, zodat onze experts hier rekening mee kunnen houden. Op die manier ontvangt u een prijsopgave die realistisch is voor uw specifieke situatie.

kosten gietvloer kosten gietvloer

Voorbereiden ondervloer

Een gietvloer is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een functionele en duurzame vloeroplossing. Een cruciaal aspect van het installatieproces van een gietvloer is de voorbereiding van de ondervloer. Een goed voorbereide ondervloer is essentieel voor een strak en duurzaam eindresultaat. Hier verkennen we de stappen van de voorbereiding van de ondervloer voor een gietvloer en bespreken we de prijsimplicaties van dit cruciale proces.

 • Inspectie ondervloer

  Voordat de gietvloer wordt aangebracht, is een grondige inspectie van de ondervloer noodzakelijk. Eventuele onregelmatigheden, scheuren, of oneffenheden moeten worden geïdentificeerd en aangepakt. Deze inspectie bepaalt de mate van voorbereidend werk dat nodig is om een vlakke en stabiele basis te creëren.

 • Reparatie oneffenheden

  Indien nodig worden oneffenheden en beschadigingen gerepareerd. Dit kan onder meer het vullen van scheuren, naden, of putten omvatten. Het doel is om een zo vlak mogelijke ondergrond te creëren, waardoor de gietvloer gelijkmatig kan worden aangebracht.

 • Egalisatie van de ondervloer

  Egalisatie is een cruciale stap om een glad oppervlak te garanderen. Speciale egalisatiemiddelen worden gebruikt om hoogteverschillen en ruwe plekken weg te werken. Dit zorgt niet alleen voor een mooi eindresultaat, maar vergemakkelijkt ook het aanbrengen van de gietvloer.

 • Primer aanbrengen

  Het aanbrengen van een primer is een laatste stap in de ondervloer voorbereiding. De primer zorgt voor een goede hechting tussen de ondervloer en de gietvloer. Daarnaast verbetert het de duurzaamheid en weerstand van de gietvloer tegen mogelijke vochtproblemen.

kosten voorbereiden ondervloer gietvloer kosten voorbereiden ondervloer gietvloer

Kosten voorbereiden ondervloer

De kosten van de ondervloer voorbereiding variëren afhankelijk van de staat van de bestaande vloer en de benodigde reparaties. In gevallen waar de ondervloer in goede conditie verkeert, kan de voorbereiding relatief eenvoudig en kostenefficiënt zijn. Echter, als er significante reparaties of egalisatiewerkzaamheden nodig zijn, kunnen de kosten toenemen.

Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het budgetteren voor een gietvloerproject. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te bezuinigen op voorbereidend werk, kan een goed voorbereide ondervloer de levensduur en prestaties van de gietvloer aanzienlijk verbeteren.

Een investering in een gietvloer gaat hand in hand met de investering in een goede ondervloer. Door de juiste voorbereiding te waarborgen, creëert u niet alleen een duurzaam en esthetisch verantwoord resultaat. Maar voorkomt u ook problemen op de lange termijn. Het is raadzaam om samen te werken met ervaren professionals om de ondervloer voorbereiding correct uit te voeren en de kosten nauwkeurig in te schatten. Zo legt u een solide basis voor de gietvloer waar u nog vele jaren van kunt genieten.

Het kopen van een gietvloer Gietvloer kopen Het kopen van een gietvloer Gietvloer kopen

Factoren die de gietvloer kosten beïnvloeden

 1. 1

  Oppervlakte

  De grootte van het te bedekken oppervlak is een van de meest bepalende factoren voor de kosten van een gietvloer. Hoe groter het oppervlak, hoe meer materiaal en werk er nodig is, wat de kosten zal verhogen.

 2. 2

  Type gietvloer

  Er zijn verschillende soorten gietvloeren beschikbaar, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden gietvloeren. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse, afhankelijk van de eigenschappen en voordelen ervan. B·Art Gietvloerboutique biedt een breed assortiment aan gietvloeren aan.

 3. 3

  Voorbereiding van de ondervloer

  Een goede voorbereiding van de ondervloer is essentieel voor een duurzame gietvloer. Als er veel voorbereidend werk nodig is, zoals egalisatie of reparatie van de ondervloer, zal dit invloed hebben op de uiteindelijke kosten van uw nieuwe gietvloer.

 4. 4

  Kleur en afwerking

  De keuze van kleur en afwerking heeft ook invloed op de kosten. Aangepaste kleuren en speciale afwerkingen kunnen extra kosten met zich meebrengen.

 5. 5

  Installatiecomplexiteit

  De complexiteit van de installatie, zoals het aanbrengen van patronen of het inpassen van meubilair, kunnen de kosten beïnvloeden.

Kortingen en voordelen

Kortingen en voordelen

Burenkorting: Bij een nieuwbouwwoning kan het lonen om na te gaan of uw nieuwe buren ook interesse hebben in een gietvloer. U en uw buren kunnen bij aanschaf van een gietvloer dan profiteren van een burenkorting.

Voordelig BTW tarief: Bij bestaande woningen (ouder dan 2 jaar en particulier bewoond) kunt u profiteren van een voordelig BTW tarief van 9% op polyurethaan en WOONbeton vloeren. Raadpleeg de site van de Belastingdienst om te zien of uw woning aan de vereisten voldoet.

Projectvoordeel: Door meerdere ruimtes tegelijkertijd te voorzien van een gietvloer profiteert u van een lagere staffelprijs. Overweegt u een gietvloer op de badkamer? Bekijk dan eens de mogelijkheden om de hele verdieping mee te nemen. U bespaart daarmee veel op de kosten per m2 én u kunt ook in de slaapkamer genieten van een prachtige gietvloer.

Gietvloer kosten woonkamer Gietvloer kosten woonkamer

Gietvloer kosten woonkamer

Een gietvloer is een eigentijdse en duurzame keuze voor vloerbedekking in uw woonkamer. De kosten van een gietvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type gietvloer, de oppervlakte van de ruimte en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Over het algemeen liggen de kosten per vierkante meter tussen de 72 en 180 euro. Het is belangrijk om te overwegen dat een gietvloer een investering op lange termijn is, gezien de duurzaamheid, eenvoudige reiniging en moderne uitstraling die het aan uw woonkamer toevoegt. Voordat u besluit, is het verstandig om een offerte aan te vragen bij ons. Zo krijgt u een eerste indruk over wat de kosten ongeveer zullen zijn.

Naast de initiële kosten van de gietvloer zijn er ook andere aspecten om te overwegen bij het plannen van uw budget. Denk bijvoorbeeld aan eventuele extra’s zoals vloerverwarming, aangezien gietvloeren uitstekende warmtegeleiders zijn. Hoewel deze extra’s de kosten kunnen verhogen, dragen ze bij aan het comfort en de energie-efficiëntie van uw woonruimte. Daarnaast is het raadzaam om bij de keuze van de gietvloer rekening te houden met de levensstijl van uw huishouden, aangezien sommige varianten beter bestand zijn tegen krassen of vlekken. Door een weloverwogen beslissing te nemen, kunt u niet alleen genieten van een esthetisch aantrekkelijke vloer, maar ook van de praktische voordelen op lange termijn.

Gietvloer kosten keuken Gietvloer kosten keuken

Gietvloer kosten keuken

Een gietvloer in de keuken kan een duurzame en stijlvolle keuze zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten. De prijs van een gietvloer varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type materiaal, de oppervlakte van de keuken en eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn.

De kosten van een gietvloer bestaan niet alleen uit het materiaal zelf, maar ook uit de arbeidskosten voor de installatie. Het aanbrengen van een gietvloer is een vakmanschap dat nauwkeurigheid en ervaring vereist. Bij B·Art Gietvloerboutique bent u op het juiste adres voor de mooiste gietvloeren, met ruim 25 jaar ervaring mogen wij ons ondertussen best dé gietvloerspecialist noemen.

Hoewel de initiële investering in een gietvloer wellicht hoger is dan bij traditionele vloerbedekkingen, biedt het vele voordelen op lange termijn, zoals eenvoudig onderhoud, duurzaamheid en een moderne uitstraling. Het is essentieel om zorgvuldig te overwegen welke aspecten voor u het belangrijkst zijn bij het maken van de beslissing om een gietvloer in uw keuken te laten plaatsen.

Gietvloer kosten badkamer Gietvloer kosten badkamer

Gietvloer kosten badkamer

Een gietvloer in de badkamer is niet alleen een stijlvolle keuze, maar ook een duurzame en waterbestendige oplossing. De kosten van een gietvloer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type gietvloer, de oppervlakte van de badkamer en eventuele voorbereidende werkzaamheden.

Het type gietvloer dat u kiest, beïnvloedt direct de kosten. Epoxy gietvloeren zijn vaak iets voordeliger dan polyurethaan gietvloeren, maar ze verschillen in eigenschappen. Daarnaast spelen de voorbereidende werkzaamheden een rol, zoals het egaliseren van de ondervloer. Als de ondergrond niet egaal is, kunnen de kosten toenemen.

Gietvloer kosten slaapkamer Gietvloer kosten slaapkamer

Gietvloer kosten slaapkamer

Een gietvloer in de slaapkamer combineert stijl met comfort en kan een duurzame investering zijn. De kosten van een gietvloer voor de slaapkamer variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type gietvloer en de oppervlakte van de ruimte.

Wat betreft de voordelen biedt een gietvloer in de slaapkamer een naadloze en strakke uitstraling. Het gemak van reiniging en het hypoallergene karakter maken het een praktische keuze. Bovendien is een gietvloer geluiddempend, wat bijdraagt aan een rustige en serene sfeer in de slaapkamer. Het comfort van een gietvloer is voelbaar en de warmtegeleidende eigenschappen maken het geschikt voor vloerverwarming. Wat bijdraagt aan een aangename slaapomgeving.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wanneer u zelf handig bent is het begrijpelijk dat u zoveel mogelijk zelf wilt doen. Het is echter zeer raadzaam om hier toch een professional voor in te schakelen.

Lees verder

Jazeker! Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1-6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt.

Lees verder

Een gietvloer kan nagenoeg over elke ondergrond worden aangebracht. In enkele gevallen kan een voorbehandeling nodig zijn.

Lees verder

Het aanbrengen van een gietvloer duurt gemiddeld zo’n 4-5 dagen, waarna deze 2 dagen dient te drogen. U dient dus rekening te houden met een volledige week in uw planning.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?