Gietvloer in garage

Anti-slip en super sterk

“Gietvloeren zijn vloeistofdicht”

Garagevloeren worden vaak opgeleverd met een onbehandelde beton- of cementdekvloer. Deze vloeren blijven daarom altijd stof afgeven en zijn poreus en bovendien niet vloeistofdicht.

Een garagevloer wordt in het algemeen zwaar belast door voertuigen, machines, gereedschappen en installaties. Maar ook vloeistoffen en chemicaliën tasten de vloer aan. Eigenschappen zoals veiligheid en vloeistofdichtheid zijn in een garage of bedrijfsruimte van groot belang.

Met een coating- of gietvloer wordt uw garagevloer stofvrij en vloeistofdicht.

Garage | Epoxy gietvloer met flakes

Een epoxy gietvloer is een prachtige praktische oplossing om uw vloer stofvrij, vloeistofdicht en goed reinigbaar te maken.

Garage | Duo Art epoxy gietvloer

De oneffenheden in de ondervloer worden mooi weggewerkt, met een mooie strakke betonlookvloer als eindresultaat.

Garage | Mono Art epoxy coatingvloer 

De epoxy giet- of coatingvloer kan worden ingestrooid met kleurvlokken, voor een decoratieve uitstraling.

Garage | Mono Art epoxy gietvloer

Bent u in het bezit van een motor of stalt u uw auto altijd in de garage? Denk dan eens aan een gietvloer of aan een coating.

Gietvloer garage

Gietvloeren zijn hygiënisch en onderhoudsarm
Een naadloze en strakke gietvloer is zeer onderhoudsarm en duurzaam. Doordat gietvloeren zo makkelijk schoon te houden zijn, zijn ze erg hygiënisch en worden gietvloeren zelfs aangeraden aan mensen met een stofmijt allergie.

In een garage is het belangrijk dat een vloer een zware belasting kan verdragen. Het is om deze reden verstandig om een industriële vloer toe te passen. U heeft dan de keuze tussen de epoxy gietvloer en een epoxy rolcoating.

De verschillen.
Een epoxy gietvloer wordt met een laagdikte van 2 mm aangebracht op de garagevloer en vult daarmee oneffenheden in de ondervloer op. U kunt hierbij uitgaan van een mooi strakke garagevloer zonder oneffenheden; een duurzame vloer. De epoxy rolcoating wordt aangebracht met een roller en heeft een zeer dunne laagdikte. Hierdoor worden oneffenheden niet opgevuld in de ondervloer wat voor een robuustere uitstraling zorgt omdat de oneffenheden uit de ondervloer zichtbaar blijven. De duurzaamheid is hierbij zelfs bij een dunne laagdikte goed.

Flakes
In beide vloeren kunnen optioneel kleurvlokken in de vloeren worden verwerkt om een gemêleerd beeld te creëren. Het grote voordeel hiervan is dat vervuiling op een garagevloer minder goed zichtbaar is. De kleurflakes zijn bij B·Art Gietvloerboutique in standaardkleuren zwart en wit te verkrijgen. Wilt u een specifieke kleur in uw garage, laat het ons gerust weten. Wij denken graag met u mee en kijken met u wat de mogelijkheden zijn.

Gietvloeren kunnen in nagenoeg alle RAL en NCS kleuren worden gegoten zodat u altijd een kleur kunt kiezen die past bij uw woonsfeer. Verandert u na een aantal jaar uw complete inrichting ? Dan kan de gietvloer eenvoudig en voordelig een andere kleur worden gegeven. Zo kan de gietvloer tot wel 10, 20 en zelfs 30 jaar mee.

“De voordelen van een epoxyvloer”

De epoxy gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Dit komt doordat de gietvloer een dichte structuur in de toplaag heeft en daardoor geen stof of vuil opneemt. Af en toe stofzuigen/vegen en dweilen is voldoende.

De voordelen van epoxy gietvloeren zijn:

  • Vloeistofdicht
  • Naadloos
  • Goed reinigbaar
  • Onderhoudsarm
  • Hoge slijtvastheid
  • Chemisch bestendig
  • Te combineren met vloerverwarming

Ontvang direct
per mail
een offerte