Veel gestelde vragen

Onderstaand hebben wij de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw antwoord hier niet tussen, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Welke ondervloer is geschikt?

Een gietvloer kan nagenoeg over elke ondergrond worden aangebracht. U hoeft uw bestaande vloer vaak niet eens te verwijderen. De meeste vloeren dienen wel eerst voorbehandeld te worden. Of uw bestaande (onder) vloer geschikt is, kunt u lezen op de uitgebreide pagina over ondervloeren

Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?

Jazeker! Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1 tot 6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt. Indien uw woning is/wordt voorzien van vloerverwarming ontvangt u van ons altijd ruim van tevoren een opstookprotocol. Dit dient ervoor om te zorgen dat de ondervloer alvast kan werken en er eventueel al krimpscheurtjes ontstaan vóórdat de gietvloer wordt aangebracht. Meer informatie over vloerverwarming en gietvloeren leest u hier

Wat kost een gietvloer bij B·Art?

Bij het bepalen van de kosten van een gietvloer dient u rekening te houden met een groot aantal verschillende factoren.

  • Ondergrond van de ruimte
  • In welke plaats dient de gietvloer te worden aangebracht?
  • Het aantal vierkante meters
  • Keuze van de soort gietvloer
  • Individuele wensen

Om een eerste idee te krijgen van uw prijs voor een B·Art gietvloer kunt u online onze offerte aanvragen. Deze krijgt u direct per email toegestuurd. Tijdens een eventueel bezoek aan onze showroom nemen wij alle details met u door en maken wij een offerte op maat waarin alle meerkosten worden opgenomen.

Kan ik de kleur van mijn (oude) gietvloer veranderen ?

Dat kan! Dus ziet uw oude gietvloer er niet meer zo mooi uit? Of vindt u de kleur niet (meer) mooi? Wij schuren de vloer op en brengen een nieuwe laklaag aan over uw bestaande gietvloer. Hierdoor ziet deze er weer prachtig uit. Dit is een voordelige oplossing om uw interieur een totaal andere sfeer te geven.

Hoe houd ik mijn gietvloer schoon?

Een gietvloer is gemakkelijk te reinigen. Verwijder eerst het losse vuil middels een olievrije stofwisser, zachte bezem of stofzuiger met zachte (parket)borstel. Vervolgens kunt u de vloer reinigen door middel van een microvezel vlakmop in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren, verkrijgbaar in onze webshop. Zie ook ons uitgebreide schoonmaakadvies

Waarom verschillen de prijzen van diverse aanbieders?

Een echte kwalitatief goede gietvloer is kostbaar. Wanneer u al het een en ander heeft rondgeneusd, is het u wellicht al opgevallen dat de prijzen van diverse aanbieders nogal uiteenlopen. Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

Om prijzen tussen diverse aanbieders goed te kunnen vergelijken, zult u zeker moeten weten dat u appels met appels vergelijkt. Allereerst is (de kwaliteit van) het gebruikte materiaal een bepalende factor. Deze verschillen in hardheid, flexibiliteit, UV-bestendigheid, krasbestendigheid, afwerking etc. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteitsproducten van betrouwbare leveranciers. En ook niet onbelangrijk; uw vloer wordt altijd gelegd door onze eigen professionals met liefde voor het vak en oog voor perfectie!

Kom gerust eens naar onze showroom voor een informatief gesprek waarin wij u graag de verschillen uitleggen en laten zien.

Kan een gietvloer over iedere ondervloer?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld en meestal hoeft u de bestaande vloer niet eerst te verwijderen. De meeste vloeren dienen wel eerst voorbehandeld te worden. Of uw bestaande vloer geschikt is kunt u lezen in de uitgebreide pagina over ondervloeren

Hoe lang duurt het aanbrengen van een gietvloer?

Voor het aanbrengen van een gietvloer dient u ongeveer 1 volle week in uw planning op te nemen. Dit is inclusief 2 droogdagen. Tijdens deze week mag er verder niemand in de woning aanwezig of aan het werk zijn om stofvorming e.d. te voorkomen. Bij oppervlakten van meer dan 160 m2 vragen wij 1,5 week op te nemen in de planning. Indien uw vloer eerst geëgaliseerd of voorbehandeld dient te worden moet u hiervoor 1 dag extra in de planning opnemen.

Eventueel stucwerk dient vooraf gedaan te zijn en geheel droog te zijn. Schilderwerk adviseren wij na het plaatsen van de gietvloer te (laten) doen.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyurethaan?

Epoxyvloeren zijn hard en daarom zeer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Ze zijn beter bestand tegen weekmakers en zware puntbelasting is geen enkel probleem.
Voor particulier gebruik zijn polyurethaan gietvloeren echter meer geschikt, aangezien deze zachter zijn dan epoxyvloeren en bovendien elastisch. Door deze eigenschappen zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer loop- en wooncomfort. Bovendien zijn ze UV bestendig en zullen – in tegenstelling tot epoxy – dus niet verkleuren door daglicht.

Scheuren gietvloeren makkelijk?

De gietvloeren die door ons worden aangebracht scheuren niet. Gietvloeren scheuren alleen wanneer er bewegingen of zettingen in de ondergrond optreden. Over het algemeen geldt dus: scheurt of vervormt de ondervloer niet, dan scheurt de gietvloer ook niet.

Ontvang direct
per mail
een offerte