Gietvloeren specialist in de regio Arnhem

Gietvloeren bieden 1001 mogelijkheden

Een gietvloer is een naadloos en strak vloersysteem waarbij comfort en uitstraling voorop staan. Daarnaast zijn kwaliteit en duurzaamheid vanzelfsprekend. Gietvloeren gaan werkelijk jarenlang mee. In tegenstelling tot traditionele vloeren zoals tapijt, hout en laminaat, wordt een gietvloer niet gelegd maar gegoten. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. De lagen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Het gebruikte materiaal bepaalt de prijs maar is ook van invloed op waar de vloer voor gebruikt kan worden. Gietvloeren kunnen in verschillende kleuren geleverd worden. Gietvloer toepassingen Een gietvloer kan in principe in elke ruimte gelegd worden. In woningen zullen comfort en uitstraling voorop staan, bedrijven letten daarentegen meer op het gebruiksgemak. Gietvloeren worden onder andere gelegd in:

  • woningen
  • (parkeer)garages
  • magazijnen
  • kantoren
  • instellingen
  • winkels

B-Art Works Gietvloeren richt zich met name op de particuliere sector.

Gietvloer voordelen Gietvloeren hebben als grote voordeel dat ze in één stuk gelegd worden. Hierdoor ziet u geen naden in de vloer en is de vloer vloeistofdicht. Een ander groot voordeel van een gietvloer is de duurzaamheid. Eenmaal goed gelegd, kan de vloer zeer lang mee. Qua onderhoud is het een ideale vloer omdat het volstaat om met een vochtige doek het vuil te verwijderen. Het onderhoud van de gietvloer is daarmee een eenvoudig karwei.

Concrete Art gietvloer | cementgebonden | betonlook

Verschillende gietvloeren in ons assortiment in de regio Arnhem

U kunt uw vloer helemaal samenstellen zoals u dat wilt. U bepaalt de sfeer. Houdt u bijvoorbeeld liever van een strakke vloer? Of gaat u toch voor de stoere, robuuste industriële look? Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende toepassingen afgestemd op het gebruik van de vloer.

Drie soorten gietvloeren

Gietvloeren kunnen we onderverdelen in drie type vloeren, namelijk de epoxygietvloer (EP) , de polyurethaan gietvloer (PU) en de cementgebonden gietvloer. Alle drie de typen gietvloeren kunnen eenvoudig over verschillende ondervloeren worden aangebracht. Daarnaast hebben we nog de coatingvloer

De verschillen per gietvloer

Het belangrijkste verschil tussen epoxy en polyurethaan zit hem in de hardheid. Epoxyvloeren zijn heel erg hard en daarom zeer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Voor particulier gebruik zijn polyurethaan gietvloeren heel geschikt, aangezien deze zachter zijn dan epoxyvloeren en bovendien elastisch. Door deze eigenschappen zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer loop- en wooncomfort.

De cementgebonden gietvloer. Dit is een gietvloer op basis van cement. Een cementgebonden gietvloer heeft de uitstraling van een echte gepolijste betonvloer en wordt daarom ook wel woonbeton genoemd. Deze gietvloer wordt veelal gebruikt in de particuliere sector.

Het belangrijkste verschil tussen coatingvloeren en gietvloeren is de dikte van de vloer. Coatingvloeren zijn in de meeste gevallen niet dikker dan 1 millimeter.

Gietvloer in de woonkamer | Polyurethaan | Mono Art gietvloer

Gietvloeren die niet verkleuren

Verzeker uzelf bij de aanschaf van een polyurethaan gietvloer dat deze UV bestendig is. UV bestendigheid is zeer belangrijk voor de meeste particulieren. U wilt natuurlijk niet dat uw prachtige gietvloer verkleurt. Laat u daarom vooraf altijd goed informeren over de verschillen in materialen en de verschillen in prijzen.

Alleen de hoogste kwaliteit gietvloeren

B-Art Works Gietvloeren werkt uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen, waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit gietvloer die UV bestendigheid garanderen. Kortom, wanneer u kiest voor een B-Art Works gietvloer dan kiest u voor een prachtige, praktische en (h)eerlijke vloer welke geschikt is voor elk vertrek in uw woning, voor winkels en voor kantoren welke door ons vakkundig wordt gelegd naar uw eigen wensen en ideeën.

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, hygiënisch én geluiddempend

Een gietvloer is niet alleen sterk, maar ook nog eens bijzonder mooi en kent vele uitvoeringen. Een gietvloer is geluiddempend, waterdicht, hygiënisch, anti-allergisch en gemakkelijk in onderhoud waardoor de vloer geschikt is voor verschillende doeleinden zoals woonhuizen, kantoren, showrooms, winkels etc.

Doordat de gietvloer gemakkelijk de temperatuur van de omgeving aanneemt voelt de vloer niet koud aan maar is daarentegen uitermate geschikt voor vloerverwarming. 
Vanwege de geringe dikte (circa 3 mm) van de gietvloer is deze ook geschikt om over een bestaande tegelvloer of zelfs over een houten ondergrond te leggen. Vrijwel geen enkele vloer is volledig krasbestendig. Ook met een gietvloer moet men voorzichtig zijn met zand en steentjes onder de schoenen en met het verschuiven van meubels net zoals bij een houten vloer of een natuurstenen vloer.

Offerte aanvraag voor gietvloer in de regio Arnhem

Ontvang zo spoedig mogelijk een scherpe offerte!

Pin It on Pinterest

Share This