Gietvloer en vloerverwarming

“Gietvloer met of zonder vloer- verwarming?”

Steeds meer is vloerverwarming dé warmtebron binnen de woning. Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1 tot 6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt.

Bespaar energiekosten

Doordat gietvloeren slechts 1 tot 6 mm dik zijn, is de warmte veel sneller aan de oppervlakte. De verwarming onder de vloer wordt gelijkmatig verspreid waardoor het complete oppervlak wordt benut en de ruimte sneller is opgewarmd. Tevens houden de gietvloeren de warmte vast waardoor u de verwarming een uurtje voor het slapen gaan rustig naar beneden kunt draaien zodat u toch in een behaaglijke woonkamer nog even kunt genieten van elkaars gezelschap of van die leuke film.

De radiatoren kunnen eindelijk weg

Indien u wilt overstappen op vloerverwarming heeft dat op de lange termijn voordelen voor uw portemonnee. Een ander bijkomend voordeel is dat u geen radiotoren meer heeft. U kunt daar dan eindelijk die leuke plant neerzetten of juist ruimte creëren. Dus ook esthetisch gezien biedt een vloerverwarming voordelen. Wij kunnen deze combinatie voor u uitvoeren zonder dat u daarvoor eerst op zoek hoeft te gaan naar een andere partij. Bovendien kunnen we er zo voor zorgen dat de werkzaamheden perfect op elkaar aansluiten. Neemt u gerust contact met ons voor meer informatie.

Geen vloerverwarming?

Ook wanneer u geen vloerverwarming heeft is een gietvloer een geschikte keuze! Een polyurethaan gietvloer van B·Art voelt ook zonder vloerverwarming aangenaam en comfortabel aan. De elasticiteit van deze gietvloer zorgt namelijk voor een perfecte verdeling van warmte waardoor de gietvloer zich gemakkelijk aanpast aan de omgevingstemperatuur. Met name op de bovenverdieping en slaapkamers, waar veelal geen vloerverwarming aanwezig is, voelt een polyurethaan gietvloer -in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tegelvloer of laminaatvloer- dus heerlijk warm en comfortabel aan de voeten.

 

Ontvang direct
per mail
een offerte