Coatingvloeren

Ontdek de veelzijdigheid van de coatingvloer

“Voordelen van Coating vloeren”

Een coatingvloer is het aanbrengen van een deklaag op uw ondergrond. Dit vloersysteem is met een dikte die uit te drukken is in micrometers, dunner dan een polyurethaan– of Epoxy gietvloer en is daardoor prijstechnisch interessant. Door de dunne toplaag die de coating vormt blijft de structuur van de ondergrond eigenlijk altijd zichtbaar.

Gietvloeren of coatingvloeren uitgevoerd met verfsnippers zorgen voor een decoratieve vloerafwerking. De flakes -ook wel chips of verfsnippers genoemd- strooien we in een gietvloer of coatinglaag hetgeen de coatingvloer een kleurige en gemêleerde uitstraling geeft. De flakes of chips kunnen in vele kleurcombinaties worden gemengd waardoor de vloer speels en toch persoonlijk is.

Winkel | PU coatingvloer

Coatingvloeren van polyurethaan worden veelal toegepast in winkels, showrooms en kantoren.

Showroom | PU coatingvloer

Coatingvloeren kunnen desgewenst ook toegepast worden in woon- en slaapkamers, keukens etc.

Flake vloer | Coatingvloer

Coatingvloeren zijn in elke gewenste kleur leverbaar en kunnen daarnaast ook ingestrooid worden met flakes in diverse kleuren.

Speelruimte | Epoxy coatingvloer

Coatingvloeren zijn over het algemeen goedkoper dan gietvloeren en daardoor prijstechnisch een aantrekkelijke optie.

“Epoxy of polyurethaan

Coatingvloer”

Een coatingvloer kan bestaan uit een van de twee basis kunstharsen polyurethaan (PU) en epoxy. Een PU coatingvloer is wat zachter en flexibeler en wordt meestal toegepast in ruimtes zoals winkels of kantoren. De tegenhanger van een PU coating is een epoxycoating. Deze is harder en slijtvaster en wordt daarom, ook bij particulieren, veelal toegepast in garages.

Onderhoud Coatingvloeren

Het voorkomen van krasvorming is een puntje van aandacht. U zelf kunt met eenvoudige middelen zorgen dat de krasvorming geminimaliseerd wordt. Wij adviseren hierin het volgende:

  • Een goede en ruime schoonloopmat bij de entree van uw huis. Zowel bij de voordeur, als eventueel bij de achterdeur. Het eerste en ergste vuil zal dan al achterblijven op de mat.
    Door de mat gelijk met de gietvloer te leggen, geeft dit tevens een mooie, strakke en chique uitstraling.
  • De vloer dagelijks met een olievrije swiffer afdoen;
  • Voorzie uw meubels van de juiste bescherming. Dit kan in de vorm van goede en degelijke viltjes onder de stoelen, of zachte wielen onder de bureaustoel of eetkamerstoel. Voor meer info kunt u terecht op: scratchnomore of kijk op Floorfriendly.
    Wanneer u de volgende kortingscodes gebruikt: SNM300365 voor scratchnomore | FF1885# voor Floorfriendly ontvangt u ook nog eens 5% korting op uw bestelling!
  • Controleer de bescherming onder uw meubels regelmatig op slijtage of vuil en vervang deze tijdig; 
  • Gebruik onderhoudsmiddel voor uw vloer waar geen zeephoudende middelen in verwerkt zitten.  

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar ons schoonmaakadvies. Alle reinigingsproducten voor uw gietvloer zijn te verkrijgen via onze webshop.

Gerealiseerde projecten
met Coatingvloeren in Arnhem en andere regio’s

Gym / fitnessruimte Cuijk
Type gietvloer: Epoxy coatingvloer

Kinderspeelruimte Cuijk
Type gietvloer: Epoxy coatingvloer

Showroom Nieuwkuijk
Type gietvloer: PU coatingvloer

Showroom Nieuwkuijk
Type gietvloer: PU coatingvloer

Ontvang direct
per mail
een offerte